Thursday, September 11, 2014

2014/2015 June July NECO Time Table: 2014 June July NECO Result

2014/2015 June July NECO Time Table: 2014 June July NECO Result: The National Examinations Council (NECO) has announced that 52.29 percent of the candidates that sat for June/July 2014 S...

2014 June July NECO Result


The National Examinations Council (NECO) has announced that 52.29 percent of the candidates that sat for June/July 2014 Senior Secondary School Certificate Examination (SSCE) passed at credit level in five subjects, including English Language and mathematics.

Thursday, June 26, 2014

NECO Time Table 2014: June July Neco timetable

This year's NECO time table begins from 23rd May 2014 to 10th July 2014. Below is correct 2014/2015 2014 Neco Examination timetable as released by the exam council.
2014 Neco ssce timetable
LATEST: SOME CHANGES WERE MADE TO THE OFFICIAL NECO JUNE JULY TIME TABLE. THIS CHANGES WERE ONLY UPDATED ON OUR NEW TIME TABLE PAGE. CLICK HERE TO VIEW

===================
Thursday 22nd May To Wednesday 28th June (Actual date and time will be fixed by the Council)
Paper IV: Oral Arabic 1hr 20mins —4104 Paper IV: Oral French 1hr 30mins
Paper I: Practical – Clothing and Textiles 3hrs
Paper I: Practical – Foods and Nutrition 3hrs
Paper I: Practical – Home Management 3hrs
Paper IV: Aural: Music 40 mins
Paper I: Performance Test, Music Technology/Alternative 1hr 30mins
===================
Friday 30th May
Paper I: Practical – Biology 2hrs 10.00 am – 12.00 pm
Paper I: Practical – Animal Husbandry Husbandry 1hr 30mins 3:00pm – 4:40pm
===================
Monday 2nd June
Paper III & II: Objective & Essay – Civic Education 3hrs 10pm - 1pm

===================
Tuesday 3rd June
Paper I: Practical – Computer Studies 3hrs 10pm - 1pm
===================
Wednesday 4th June
Paper I: Practical – Chemistry 2hrs 10.00 am – 12.00 pm
===================
Thursday 5th June
Paper I: Practical – Physics 2hrs 45mins 10.00 am – 12.45 pm
===================
Friday 6th June
Paper I: Practical – Agricultural Science 1hr 30mins 10.00 am – 11.30 am
===================
Tuesday 10th June
Paper III & I: Objective & Practical – Geography 2hrs 30mins 10.00 am – 12.30 pm
===================
Wednesday 11th June
Paper III & I: Objective & Essay – Computer Studies 3hrs 10.00 am – 1. 00 pm
===================
Thursday 12th June
Paper III&II: Objective & Essay – Government 2hrs 40mins 10.00 am – 12.40 pm
===================
Friday 13th June
Paper II: Essay – Geography 2hrs 10.00 am – 12.00 pm
===================
Monday 16th June
Paper III & II: Objective & Essay – Chemistry 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
===================
Tuesday 17th June
Paper II & III: Essay & Objective – English Language 2hr 45mins 10.00 am – 12.45 am
Paper IV: Test of Orals – English Language 45mins 12.45 pm – 1.30 pm
Paper III & II: Objective & Essay – Animal Husbandry 2hrs 3.00pm - 5.00pm
===================
Wednesday 18th June
Paper III & II: Objective & Essay – Commerce 2hrs 40mins 10.00 am – 12.40 am
===================
Thursday 19th June
Paper III & II: Objective & Essay – Physics 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
===================
Friday 20th June
Paper III & II: Objective & Essay – Agricultural Science 2hrs 30mins 10.00 am – 12.30 pm
===================
Monday 23rd June
Paper III: Objective – General Mathematics 1hr 45mins 10.00 am – 11.45 am
Paper II: Essay – General Mathematics 2hrs 30mins 12.00 pm – 2.30 pm
===================

Monday 24th June
Financial Accounting 1hr 20mins 10:00am – 11:20am
Theory & Practice – Financial Accounting 2hrs 30mins 11:20am – 1:50pm
===================
Wednesday 25th June
Paper III: Objective – Further Mathematics 2hrs 10.00 am – 12.00 pm
Paper II: Essay – Further Mathematics 2hrs 30mins 12.00 pm – 2.30 pm
Paper III & IV: Objective & Prose – Literature-in-English 2hrs 15mins 3.00 pm – 5.15 pm
===================
Thursday 26th June
Paper III & II: Objective & Essay – Biology 2hrs 30mins 10.00 am – 12.30 pm
Paper III & II: Objective, Essay & Literature – Arabic 3hrs 30mins 2 pm – 5.30 pm
===================
Friday 27th June
Paper III & II: Objective & Essay – Christian Religious Studies 2hrs 30mins 10.00 am – 12.30 pm
 Paper III & II: Objective & Essay – Islamic Studies 2hrs 10.00 am – 12.30 pm
===================
Monday 30th June
Paper III & II: Objective & Essay – Economics 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
===================
Tuesday 1st July
Paper III & II: Objective & Essay – Hausa 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
Paper III & II: Objective & Essay – Igbo 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
Paper III & II: Objective & Essay – Yoruba 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
Paper III & II: Objective & Essay – Edo 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
Paper III & II: Objective & Essay – Efik 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
Paper III & II: Objective & Essay – Ibibio 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
===================
Thursday 3rd July
Paper I: Practical – Technical Drawing 3hrs 10.00 am – 1.00 pm
Paper II: Drama & Poetry – Literature In English 1hr 40mins 2.30pm – 4.10pm
===================
Friday 4th July
Paper III & IV: Objective & Drawing – Technical Drawing 2hrs 30mins 10.00 am – 12.30 pm
===================
Monday 7th July
Paper III & II: Objective & Essay – Marketing 2hrs 40mins 2:00pm – 4:40pm
Paper III & II: Objective & Essay – Data Processing 3hrs 2.00 pm – 5 pm
===================
Wednesday 9th July
Paper III & II: Objective & Essay – Office Practice 3hrs 2pm –5 pm
===================
Thursday 10th July
Paper I: Practical – Data Processing 3hrs 10.00 am – 1 pm
===================
 
End of Neco 2014 Timetable...
Get the 2014 NECO Specimens for Biology!


Other NECO 2014 Exam Info:
Schools and Candidates should note the following:
  1. For Physical Education and Auto Mechanics Practical Paper I, French, Music, and Arabic Paper IV, the specific venues for the examinations should be confirmed from NECO Office in the respective state
  2. Practical in the Sciences, Stenography, Computer Studies, and Data Processing should be in sets where the number of candidates is large and equipment cannot go round
  3. VISUAL ART PAPER IV [CREATIVE DESIGN] SHOULD BE GIVEN TO CANDIDATES AT LEAST ONE WEEK, WHILE WELDING AND FABRICATION, ENGINEERING CRAFT PRACTICE THREE WEEKS TO EXAMINATION DAY
  4. The Nigerian Languages Hausa, Igbo and Yoruba include Literature aspect
  5. BRINGING GSM INTO THE EXAMINATION HALL IS PROHIBITED
  6. Use of scientific calculator is not allowed
  7. The Albinos and blind candidates are to be given 15minutes extra time across all subjects.
=====================

Tuesday, June 24, 2014

Updated 2014 NECO time table



A few changes were made altering the first official 2014 Neco time table. Below is the updated version of the 2014 NECO time table. Please help spread this by sharing on your facebook/twitter

=========================
Mon 23rd June:
HEALTH EDUCATION (OBJ & ESSAY ) --------------------- 10.00am - 12.00pm
HEALTH EDUCATION (Test of Practicals)
=========================

Tue 24th June:
FINANCIAL ACCOUNTING (OBJ) -------------------10.00am - 11.20am
FINANCIAL ACCOUNTING (Theory & Practice) --------------------- 11.20am - 1.50pm
BASIC ELECTRICITY (OBJ & ESSAY --------------------- 2.30pm - 4.45pm